Згортання енергетичних проектів між Україною і європейськими країнами не передбачається. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Багато запитань у пресі - що буде з цією співпрацею, чи буде «залізна завіса». Нічого такого не станеться, ми працюємо, щоб забезпечити нашу державу тим необхідним обсягом енергетичних ресурсів, які дозволять розвивати нашу економіку і суспільство, і що, зрештою, дозволить вийти на бажані європейські стандарти», - сказав він.

Крім того, міністр підкреслив, що Україна постійно перебуває у стані переговорів і шукає додаткові стимули для обопільної інвестиційної діяльності.

За його словами, Україна також ратифікувала Європейську енергетичну хартію, а з 2014 року наша країна головуватиме в цій організації.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137