Словаччина підтвердила свою готовність дозволити реверс газу через свою територію з Європи в Україну. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Що стосується Словаччини, то нам минулого тижня прийшов договір, який ми чекали і який буде підписано найближчим часом», - сказав він.

Ставицький уточнив, що словацька сторона вже підтвердила готовність надати свою територію для прокачування газу з Європи в Україну. «Те, що анонсував єврокомісар, вже відбулося», - сказав він.

За словами міністра, передбачається, що буде два реверсні маршрути. «З 1 вересня (2014 року. - Ред.) ми отримаємо можливість прокачувати як мінімум 100 млрд кубічних метрів на рік через територію Словаччини в Україну», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, прес-секретар комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Оттінгера заявила, що Україна і Словаччина впритул наблизилися до підписання Угоди про постачання газу зі Словаччини у реверсивному режимі.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

452