Президент України Віктор Янукович заявляє, що досяг з президентом Росії Володимиром Путіним домовленостей з багатьох проблемних питань двосторонніх відносин. Про це Президент України заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

Президент нагадав, що останнім часом він зустрічався зі своїм російським колегою тричі, зокрема, в рамках саміту СНД у Мінську, повідомляє «УНІАН».

Янукович нагадав, що під час саміту він говорив про те, що стан торговельно-економічних відносин у СНД є «болючим питанням», що Угода про зону вільної торгівлі в рамках СНД не виконується в повному обсязі. Саме після цього російським президентом була запропонована додаткова зустріч, і через деякий час Янукович поїхав у Сочі. Янукович зазначив, що за три години рішень не було, але проблемні питання щодо газових питань, щодо взаємної торгівлі та інші були обговорені. Наступна зустріч була через два тижні. «Ми наблизилися до того, чого хотіли», - підкреслив Янукович, додавши, що знову рішень не було прийнято, а тільки схвалений робочий варіант «пакету про домовленості». При цьому він послався на те, що необхідно було узгодити ці домовленості з Угодою про ЗВТ з ЄС, тому що є багато протиріч.

Янукович зазначив, що для того щоб вирішити ці неузгодженості, потрібно сісти в тристоронньому форматі й узгодити розбіжності. Янукович зазначив, що після підписання Угоди з ЄС це було б робити вже пізно.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.
Кабінет Міністрів України ініціював створення тристоронньої комісії з участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що проведення переговорів за участю України, Європейського Союзу і Російської Федерації дозволить зняти існуючі торговельно-економічні протиріччя.

26 листопада Президент РФ Володимир Путін закликав Євросоюз деполітизувати тему євроінтеграції Києва, погодитися з пропозицією про тристоронні переговори РФ-Україна-ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221