Рішення про припинення переговорного процесу щодо підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом було прийнято з метою недопущення соціально-економічного провалу і досягнення більш вигідних умов для України і українського народу. Про це сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент Forum'у.

«Це рішення виходить саме з національних інтересів України, незмінним пріоритетом яких є успішна європейська інтеграція. Про це вчора чітко сказав Президент України. Ми не можемо жертвувати економічним суверенітетом і не можемо допустити, щоб підписана конкретно на сьогоднішніх вкрай несприятливих умовах Асоціація виявилася провальною як для України, так і для ЄС. А економічна ситуація, яка остаточно склалася напередодні підписання, на жаль, визначала саме таку перспективу», - заявив прем'єр.

Він підкреслив, що всі члени уряду проголосували за прийняття такого непростого рішення. «Всі знають, як не хотілося його приймати, як до останнього ми зважували ризики і відповідальність перед народом України, оскільки саме наш уряд виконав величезний обсяг роботи, який реально наблизив Україну до Асоціації. Саме Президент і уряд України протягом 3 років рішуче повернули політичний курс до практичного виконання членства в ЄС і здійснювали важкі, але необхідні зміни не тільки для європейського майбутнього, а в першу чергу, для самого українського суспільства», - зазначив він.

Після цього Азаров заявив: «Я з усією відповідальністю заявляю, що процес переговорів щодо підписання Угоди продовжено, і робота щодо наближення України до європейських стандартів не припиниться ні на один день. Наш власний проект «Україна - європейська держава» йде своїм ходом, і наші партнери з ЄС прийняли таку позицію й офіційно заявили про можливість підписання угоди про асоціацію у майбутньому», - заявив прем'єр.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Кабінет Міністрів України ініціював створення тристоронньої комісії з участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

Президент України Віктор Янукович зазначає, що країна підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом, коли вона буде економічно готова, і коли
сторони домовляться на нормальних умовах.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322