У Києві під час проведення місячника добровільної здачі зброї до органів внутрішніх справ міста громадянами добровільно здано 209 одиниць зброї, повідомляє ВЗГ ГУМВС у столиці.

У тому числі було здано 73 одиниці нарізної зброї армійських зразків, 18 одиниць нарізної мисливської, 82 одиниці гладкоствольної мисливської, 20 одиниць холодної та 3 одиниці саморобної зброї. Також було здано 394 газових пістолетів і револьверів.

У міліції зазначили, що, згідно з чинним законодавством України, добровільна здача зброї звільняє громадян, які її незаконно зберігали, від кримінальної та адміністративної відповідальності. Крім того, придатна для подальшого використання мисливська вогнепальна зброя, газові пістолети і револьвери громадяни можуть зареєструвати для особистого користування.

«У період проведення місячника добровільної здачі зброї можна звернутися до працівників дозвільної системи з необхідною інформацією й отримати кваліфіковану консультацію з приводу зброї і боєприпасів», - підкреслили в главку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122