Вирішення питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко має всі шанси відбутися після саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Про це у своєму блозі на «Корреспондент.net» пише політичний аналітик В'ячеслав Піховшек.

«Так, рішення щодо питання Тимошенко може бути прийнято і після 29 листопада 2013 року. І на Заході це вже розуміють, і відкрито про це говорять», - констатує він.

Зокрема, аналітик цитує президента Польщі Броніслава Коморовського, який раніше заявив, що частину умов для підписання Угоди про Асоціацію Україна може виконати на етапі ратифікації документа.

«Фактично це завуальована форма торгів. Положення про зону вільної торгівлі, те, що найбільш важливо для ЄС, набирають чинності негайно. Вирішення питання щодо Тимошенко відбувається дещо у менш швидкому темпі», - переконаний Піховшек.

Між тим, експерт наголосив, що Тимошенко робить все для того, щоб затягнути процес вирішення свого нинішнього становища.

Для прикладу аналітик привів опозиційний законопроект №3599, що передбачає появу інституту перерви від відбування покарання на період лікування за кордоном, на що екс-прем'єр досі не відреагувала.

«Є норма, що суд може прийняти рішення про направлення особи для відбування «невідбутої» частини призначеного судом покарання. Це теж хороша норма. Але є два питання, - пише він. - Чи не тому новий законопроект не викликав ніякої реакції Тимошенко? І, чи не тому Яценюк і Луценко рвалися на зустріч з нею, адже вона зі своєю вічною підозрілістю могла записати їх у штрейкбрехери?».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168