За десять місяців цього року в Києві зареєстровано 479 викрадень автомобілів, з яких розкрито 120 випадків, повідомляє прес-служба ДАІ

У тому числі співробітниками столичної ДАІ розкрито 72 факти викрадення транспортних засобів. Також інспекторами ДАІ Києва знайдено і затримано 20 автомобілів, які розшукувалися правоохоронними органами інших країн.

За даними Державтоінспекції, рейтинг найбільш популярних у викрадачів автомобілів очолили російські «ВАЗи», яких за цей період викрадено 134. На другому місці - японські автомобілі марки «Тойота» (зареєстровано 31 викрадення) і замикають трійку лідерів «Лексуси» та «Деу» - по 26 зареєстрованих фактів викрадення.

Найбільшу кількість викрадень було скоєно на проспекті Маяковського у Деснянському районі. Також часто викрадали автомобілі з вулиць Заболотного, Григоренка, Ревуцького та бульвару Лепсе.

«Щоб убезпечити свій транспортний засіб від можливих посягань зловмисників, варто пам'ятати кілька правил. Перше, що потрібно зробити, це обладнати автомобіль протиугінними засобами, при цьому слід використовувати електронні системи разом з механічними, що значно ускладнить можливість викрадення. Також не треба забувати ключі в замку запалювання, навіть якщо ви відійшли від автомобіля буквально на хвилину - цього цілком достатньо для зловмисника, щоб опинитися в салоні і сховатися з місця злочину. Тому краще взяти за звичку тримати ключі при собі і замикати машину. Важливо не залишати цінні речі в автомобілі, особливо на видних місцях. Це однозначно привертає увагу злодіїв. На ніч автомобіль по можливості слід залишати в гаражі або на паркінгу. Якщо ж автомобіль був викрадений, потрібно негайно телефонувати за номером 102. У цьому випадку інформація про викрадення швидко надійде на лінію. Отримавши дані про марку, номерний знак і колір машини, правоохоронці негайно почнуть розшук. Це поліпшить шанси знайти зловмисників і викрадений транспортний засіб», - зазначив начальник столичного управління ДАІ Анатолій Курінний.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132