В українських газосховищах знаходиться 18 млрд кубометрів газу, і цього цілком достатньо для успішного проходження опалювального періоду. Як передає кореспондент Forum'у, про це в коментарі журналістам заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Цього цілком достатньо для проходження опалювального сезону. Не потрібно тут робити якусь зайву трагедію, політизацію або формалізацію цього питання. Все абсолютно в рамках плану, який був затверджений ще в літній період під час підготовки до опалювального сезону», - зазначив він.

Коментуючи питання про те, чи буде відновлено імпорт російського газу у випадку сильного похолодання в Україні, він зазначив: «Ми виходимо з тих планів, які були прийняті ще в літній період до опалювального сезону. На сьогоднішній день ми не бачимо ніяких передумов для того, щоб змінювати ці плани і збільшувати закупівлі, виходячи з балансу, який ми маємо. По-перше, у нас йде суттєве скорочення (споживання газу - Ред.) у підприємствах теплокомуненерго. Я кажу про мінімум мільярд кубометрів менше, ніж за минулий рік», - повідомив міністр.

Як повідомляв ForUm, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з п'ятниці, 8 листопада, повністю припинила закупівлю газу у відкритого акціонерного товариства «Газпром».

НАК «Нафтогаз України» може до кінця поточного року не закуповувати газ у ВАТ «Газпром», заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Обсяг закачування російського газу в підземні сховища (ПСГ) України цього року буде мінімальним за всю історію - 18 мільярдів кубометрів, заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166