Робоча група з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном прийняла рішення, які саме норми ввійдуть у новий документ, передає кореспондент ForUm'у.

Так, всі члени робочої групи, крім представника КПУ, погодилися, що законопроектом повинні бути внесені зміни у Кримінальний кодекс.

Також парламентарії вирішили, що документ має містити норми про те, що на лікування за кордоном не повинні розраховувати люди, засуджені за тяжкі злочини, пов'язані з насильством; рішення про направлення на лікування засудженого за кордон має приймати суд; рішення суду набирає чинності після завершення строку, відведеного на оскарження; для виїзду засудженого за кордон необхідно підтвердження іноземної медустанови про готовність прийняти його.

Крім того, робоча група відхилила пропозицію закріпити у законі положення про те, що людина, яка звертається до суду з проханням надати їй право лікуватися за кордоном, повинна отримати висновок медустанови в Україні.

Також не була підтримана ініціатива про те, що держава не буде нести фінансових зобов'язань за оплату лікування засудженого за кордоном і що він зобов'язаний назвати джерело фінансування такого лікування, а також що суд має право ухвалити рішення про повернення засудженого в Україну у разі порушення ним умов лікування.

Після цього в роботі групи було оголошено перерву до 12: 00 12 листопада.

Як заявили представники більшості, якщо не розширити перелік норм, які увійдуть в законопроект, неможливо буде прийняти реально працюючий закон.

«На підставі цього ( переліку норм. - Ред.) створити виважений документ неможливо. Опозиція не хоче звільняти Тимошенко. Це в її плани не входить. Опозиція йде на зрив роботи групи», - обурився член фракції Партії регіонів Віталій Журавський.

У свою чергу, нардеп від ПР Інна Богословська підкреслила, що без відповідних змін не тільки у Кримінальний кодекс, а й у Кримінально-процесуальний та Кримінально-виконавчий кодекси закон працювати не буде ч ерез відсутність механізму його реалізації судами та пенітенціарною службою.

Однак представник «Батькивщини » Ірина Луценко заявила, що перелік норм законопроекту може бути розширений після відповідних консультацій з лідерами всіх трьох опозиційних фракцій.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 листопада Рада створила тимчасову робочу групу з підготовки законопроекту про виїзд засуджених для лікування за кордон на пропорційній основі.

Головою робочої групи обрано депутата від фракції ПР, член комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Геннадій Васильєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

364