Міліція спростувала заяву неповнолітньої жительки Миколаївській області про нібито вчинення щодо неї насильства чоловіками на міліцейському авто. Про це йдеться у повідомленні Управління зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.

Як встановлено, жителька одного із сіл Первомайського району, прогулюючи уроки у коледжі, відпочивала з кількома чоловіками спочатку у розважальному закладі, а потім на березі річки. Один із них, 40-річний знайомий учениці, запропонував їй вступити з ним в інтимний зв'язок, на що остання погодилася. Однак відвезти додому чоловіки свою подругу не захотіли. Така поведінка друга обурила дівчину, і вона вирішила йому помститися.

Прийшовши додому, вона розповіла батькові, що її у коледжі викрали троє чоловіків, били та зґвалтували.

Правоохоронцям учениця розповіла, що троє невідомих на синьому автомобілі з написом ДПС затягнули її в машину, потім вона знепритомніла. Пізніше прийшла до тями на бетонній підлозі, де її били, знову знепритомніла , а потім прокинулася на березі річки, прив'язаною ручкою від своєї сумки до залізної труби.

«Деталі оповідання заявниці не збігалися. По-перше, машини з таким описом зовнішнього вигляду взагалі не існує на балансі міліції Миколаївської області і самого факту вчинення зґвалтування вона не пам'ятала», - зазначили у МВС.

Тим не менше , заяву було зареєстровано до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.146 КК України «Викрадення людини».

Співробітники міліції при проведенні першочергових слідчих дій встановили, що розповідь про вчинення щодо заявниці аналогічного злочину вже мала місце кілька років тому. Тоді дівчина також розповідала батькові про те, як її тягнули у машину незнайомці, а потім як вона непритомніла . Однак у той час заяви до міліції дівчина не подавала.

Коли заявниці запропонували пройти судово-медичне обстеження на наявність ознак вчинення зґвалтування, дівчина почала коливатися і говорити, що, мабуть, злочину зовсім могло і не бути, і вона не впевнена, що незнайомці є співробітниками міліції.

«Слідчий прокуратури наполіг на необхідності проведення експертизи, та за її результатами було встановлено, що інтимна близькість у дівчини була, а от ознак насильницьких дій не виявлено», - йдеться у повідомленні.

У міліції нагадали, що ст.383 КК України передбачена відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 2-х до 5-ти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276