Служби швидкої допомоги в Україні будуть оснащені автомобілями вітчизняного виробництва, повідомив Президент України Віктор Янукович.

«Наші підприємства вітчизняні отримали ці замовлення, і сьогодні виробництво запущено повним ходом », - сказав Глава держави під час зустрічі з діячами культури і мистецтва, додавши, що «це будуть сучасні автомобілі ».

За його словами, замовлено півтори тисячі машин.

Янукович зазначив, що це замовлення - один з перших кроків на шляху оновлення автомобільного парку служб швидкої допомоги. У перспективі - подальше виробництво таких спеціалізованих авто. «Наступного року ми також будемо це робити і за 2-3 роки завершимо повністю. Швидка допомога працюватиме на належному рівні », - запевнив Президент.

Він зазначив, що в деяких регіонах бригади швидкої допомоги у своїй роботі наблизилися до проголошених у контексті реалізації медичної реформи нормативів. «Швидка допомога вже майже працює в цих параметрах », - констатував Янукович.

Глава держави також додав, що приділяється увага питанню підвищення кваліфікації лікарів, їх належного матеріального та фінансового забезпечення. «Сьогодні йде навчання, сьогодні підвищено заробітну плату лікарям швидкої допомоги, сьогодні «швидкі » укомплектовані ліками, необхідним обладнанням », - заявив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217