В Україні після набрання чинності нового Кримінального процесуального кодексу покращилися матеріально-побутові умови утримування осіб, які перебувають у слідчих ізоляторах та ізоляторах тимчасового утримання.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Управління з нагляду за додержанням законів при застосуванні примусових заходів Генеральної прокуратури України Василь Кожухар.

«Безумовно, поліпшення є. Якщо десь півтора роки тому була проблема переповнення СІЗО, то на даний час у нас її вже немає », - сказав він, повідомляє «УНІАН ».

За словами представника ГПУ, органи прокуратури і надалі вживатимуть заходів для поліпшення побутових умов утримання заарештованих.

Крім того, сказав Кожухар, за втручання прокуратури у зв'язку з неналежним матеріально-технічним станом була припинена діяльність 85 з 430 СІЗО, з них сім вже приведені в належний стан.

Як раніше повідомляв ForUm, новий Кримінальний процесуальний кодекс набув чинності 20 листопада 2012 року - через 6 місяців після його опублікування.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що кількість осіб, до яких застосовано запобіжний захід - утримання під вартою, зменшилася на 12 тисяч.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227