Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявляє про те, що Президент Віктор Янукович звертався до окремих депутатів з проханням підтримати законопроект про дозвіл ув'язненим виїжджати для лікування за кордон, який дозволив би зробити це колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко. Про це він сказав журналістам.

«Президент проводив співбесіду з деякими депутатами, просив їх підійти до цього питання виважено, підтримати якийсь варіант, тому що, дійсно, люди хворіють і по року, і по два. І якщо є можливість виїхати, щоб вилікуватися, то такий закон повинен бути в державі », - сказав спікер.

За його словами, депутати попросили Януковича не тиснути на них, посилаючись на те, що Тимошенко завдала збитків державі своїми газовими контрактами, і з'явилася інформація про наявність у неї незаконно вивезених коштів за кордоном, повідомляють «Українські новини ».

Разом з тим Рибак повідомив, що 7 листопада у нього була зустріч з Президентом, на якій Янукович дізнавався у нього, як іде процес підготовки законопроекту про дозвіл виїзду ув'язненим для лікування за кордон, на якій Президент ще раз підтвердив свою готовність підписати прийнятий Радою відповідний законопроект .

Нагадаємо, Рибак констатує відсутність взаєморозуміння і злагоди між парламентськими фракціями навколо законопроекту про дозвіл виїзду ув'язнених на лікування за кордон, який дозволить зробити це Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

638