Вимоги Міжнародного валютного фонду про підвищення цін на природний газ для населення ні за яких обставин не можуть бути прийняті. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з діячами культури та мистецтв, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Вимоги МВФ щодо підвищення цін на газ для населення за будь-яких обставин не будуть прийняті. Ми ніколи не допустимо кроків, через які страждатимуть люди, і які негативним чином вплинуть на матеріальне становище населення », - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, МВФ та інші міжнародні експерти наполегливо пропонують Україні поступово підвищити ціни на енергоресурси до економічно обгрунтованого рівня. Однак влада неодноразово заявляла, що найближчим часом такого підвищення не буде, оскільки ціна російського газу (понад $ 400 за 1000 куб. М на кордоні) несправедлива.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов заявив, що Україна хоче виключити питання підвищення цін на газ для населення з переговорного процесу з МВФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305