Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов розкритикував переданий йому опозицією новий законопроект про лікування ув'язнених за кордоном. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на брифінгу.

«Якщо це можна назвати законопроектом... Там на одному аркушику написано кілька рядків. Це незареєстрований папір і ніким не підписаний. Пропозиція (на консультаціях. - Ред.) була такою: давайте ми під цим папірцем підпишемося і проголосуємо за нього. Серйозні закони серйозними людьми так не приймаються », - зазначив він.

За його словами, такий законопроект парламент міг би прийняти, якби керувався не державними, а особистими мотивами.

«Якщо ми приймемо такий законопроект, то відкриємо завтра шлях для наших злочинців, щоб вони безперешкодно виїжджали за кордон за рішенням суду. У такому випадку я не знаю, як наші виборці оцінять ці дії », - підкреслив Єфремов.

Він заявив, що порадив опозиції зареєструвати свою законоініціативу в парламенті, відправити на розгляд профільного комітету і в рамках робочої групи розглянути її при підготовці узгодженого законопроекту.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано чотири законопроекти про лікування засуджених за кордоном.

7 листопада у Верховній Раді не вдалося досягти компромісу з приводу прийняття законопроекту щодо вирішення питання Тимошенко, незважаючи на те, що в консультаціях брали участь спостерігачі від Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс.

Парламентська опозиція того ж дня заявила, що має намір підготувати до ранку п'ятниці, 8 листопада, п'ятий варіант законопроекту щодо вирішення питання Юлії Тимошенко.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151