У листопаді на фінансування пенсійних виплат колишнім військовослужбовцям спрямовано майже 1,5 млрд грн. Про це заявив директор Департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики Микола Шамбір, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«За інформацією Пенсійного фонду України, фінансування пенсій військовослужбовців за листопад проведено в повному обсязі. На ці цілі було спрямовано 1 млрд 436,9 млн грн. Всього ж станом на 6 листопада пенсійні виплати профінансовано на 4,9 млрд грн, що становить 23,6 % місячної потреби», - сказав він.

Таким чином, за словами директора Департаменту, військові можуть отримати пенсійні виплати у поштових відділеннях та відділеннях банків. Шамбір нагадав, що, відповідно до законодавства, виплата пенсій щомісяця проводиться у визначені щоденним календарним графіком дні - з 4 по 25 число.

«У листопаді, так само як і в попередні місяці, фінансування та виплата пенсій відбуваються у повному обсязі та у відповідності з визначеним щоденним графіком. Це питання перебуває на особистому контролі міністра соціальної політики України Наталії Королевської», - сказав він.

Шамбір нагадав, що на 1 січня 2013 року середній розмір військових пенсій за вислугу років для 479 тис. пенсіонерів порівняно з 1 січня 2012 року виріс на 345 грн. У цілому ж, за його словами, з січня по жовтень поточного року виплачено пенсій на суму 207,9 млрд грн, що на 15,3 млрд грн більше, ніж за аналогічний період 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221