Сьогодні, 6 листопада, під час ранкового засідання Верховна Рада провалила голосування за законопроект лідера КПУ Петра Симоненка, який передбачає скасування пенсійної реформи, повідомляє «ГолосUA».

Так, представляючи законопроект, Симоненко констатував, що абсолютно очевидно, чому парламент не хоче слухати комуністів за скасування пенсійної реформи та покращення життя пенсіонерів.
 

Він продемонстрував підписи під меморандумами з МВФ, «завдяки яким і з'явилася пенсійна реформа.

«Стоять підписи Ющенка, Тимошенко, Пинзеника і Стельмаха», - констатував лідер КПУ, нагадавши, що вимоги валютного фонду припускали і скорочення соціальних пільг, і збільшення пенсійного віку, й інших ініціатив, що провокують швидке знищення українців.

Законопроект Симоненка передбачав повернення норми щодо призначення пенсії за віком після досягнення 60 років чоловіками і 55 років жінками за наявності страхового стажу не менше 15 років.

Також поверталася норма щодо нарахування пенсії непрацюючих інвалідів II і III груп.

Однак голосування було провалено - за даний законопроект проголосували лише 195 депутатів. По фракціях: ПР - 2, «Батьківщина» - 77, «УДАР» - 35, «Свобода» - 34, КПУ - 30, позафракційні - 17.

Також було провалено і голосування за те, щоб повернути законопроект на доопрацювання з розглядом його згодом на повторному першому читанні. За цю ініціативу проголосували 187 депутатів: ПР - 0, у «Батьківщині» - 73, в «Ударі» - 35, у «Свободі» - 34, КПУ - 30 і 15 - позафракційних.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348