Борці з економічною злочинністю Одеського обласного управління міліції викрили службових осіб одного з комунальних підприємств, які завдали державному бюджету збитків на суму більше одного мільйона гривень, повідомляє ВЗГ МВС.

На початку двохтисячних років між комунальним підприємством одного з містечок під Одесою і товариством, що надавало послуги з водопостачання, було укладено договір на поставку води. Надалі комунальники спільно з організаціями-постачальниками електроенергії і води уклали договір про організацію взаєморозрахунків, учасники якого один одному перераховували кошти в сумі 1,4 млн гривень. З метою незаконного отримання субвенції з Державного бюджету посадові особи комунального підприємства сфальсифікували наявність заборгованості шляхом навмисного внесення в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей про нібито наявну заборгованість перед постачальником за спожиту воду та електроенергію.

Проведеними заходами встановлено, що реальна кредиторська заборгованість відсутня. Таким чином комунальники незаконно збагатилися за рахунок державного бюджету на суму 1,4 млн гривень.

У результаті розслідування колишнім директорам та головним бухгалтерам міського комунального підприємства оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Дані статті передбачають позбавлення волі від двох до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171