Активісти «Грінпіс» сьогодні провели на Москві-ріці акцію із закликом звільнити екіпаж судна Arctic Sunrise. Про це повідомляється на сайті природоохоронної організації.


 
«Сьогодні о 13-й годині за московським часом у Міжнародному морському трибуналі у Гамбурзі почнуться слухання у справі Arctic Sunrise. Між тим міністерство закордонних справ РФ відмовилося від участі у розгляді по цій справі. У зв'язку з цим сьогодні вранці човни Greenpeace були спущені на Москву-ріку. Мета активістів - привернути увагу громадськості до справи Arctic Sunrise», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» у Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких був і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві.

Нагадаємо, усім 30 затриманим активістам «Грінпіс» у справі про НП на «Прирозломній» пред'явлені звинувачення у хуліганстві, при цьому звинувачення у піратстві, висунуті раніше, не зняті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199