Прокуратура Сарненського району Рівненської області притягне до відповідальності посадових осіб, які не вжили заходів для запобігання спалаху захворюваності дітей на кір, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

За фактом службової недбалості в діях посадових осіб органів охорони здоров'я та державної санітарно-епідеміологічної служби, які не вжили заходів щодо запобігання спалаху захворюваності дітей на кір, прокуратурою Сарненського району розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.367 КК України. Триває досудове розслідування.

Крім того, прокуратурою області проводиться перевірка в Головному управлінні Державної санітарно-епідеміологічної служби у Рівненській області та управлінн і охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації з питань повноти вжиття заходів щодо запобігання поширенню та профілактики інфекційних захворювань серед дітей. Зазначені питання перебувають на контролі прокуратури області.

У прокуратурі зазначили , що на сьогодні на кір хворіють 74 людини, з них 67 дітей. В інфекційне відділення районної лікарні госпіталізовано 13 дітей, решта з легкою формою перебігу захворювання перебувають на амбулаторному лікуванні.

Як повідомляв ForUm, у c.Цепцевичі Сарненського району Рівненської області серед учнів загальноосвітньої школи з 23 по 28 жовтня 2013 року було зареєстровано спалах кору.

Причиною спалаху захворюваності стала нестача відповідної вакцини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177