Від Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» надходять «сльози», говорити про погашення боргу у розмірі 883 млн дол. поки і близько не можна». Про це сказав офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов.

«Насправді, за серпень «сльози» якісь надходять, але говорити, що розплатилися, поки і близько не можна», - сказав Купріянов, відповідаючи на запитання, у якому обсязі «Нафтогаз» сплатив борг у розмірі 882 млн дол. за поставлений у серпні газ, повідомляє «УНІАН».

«На даний момент сплачено менше 10%», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи планує «Газпром» перейти до передоплати при поставках газу в Україну, Купріянов сказав: «Наша позиція без змін».

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 5 листопада, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» почала перераховувати російському газовому монополістові компанії «Газпром» кошти в рахунок погашення боргу за поставлений газ.

Нагадаємо, минулого тижня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Київ досі не сплатив 882 мільйони доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

Ставицький припустив, що одним із джерел погашення «Нафтогазом» боргу перед «Газпромом» стане стягнення заборгованості з підприємств комунальної теплоенергетики за поставлений природний газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107