Голова Верховної Ради Володимир Рибак не виключає, що законопроекти стосовно лікування ув'язнених за кордоном можуть бути винесені на розгляд в сесійну залу вже завтра, у вівторок.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив під час брифінгу.

Голова парламенту спростував повідомлення в ЗМІ, що всі законопроекти направлені на розгляд профільного комітету з правового забезпечення правоохоронної діяльності і будуть розглянуті сьогодні після 14.00.

За словами Рибака, всі чотири законопроекти поставлені на розгляд у четвер, але якщо рішення комітету буде прийнято сьогодні, то завтра під час голосування за порядок денний пленарного тижня розгляд даних законопроектів може бути перенесено на вівторок-середу.

За словами Рибака, під час розгляду цих законопроектів депутати, швидше за все, візьмуть до уваги порушення нової справи відносно Тимошенко.

Вважається, що у четвер, 7 листопада, Верховна Рада України планує розглянути законопроекти про лікування засуджених за кордоном.

У Верховній Раді України зареєстровані два законопроекти про вирішення лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

Лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок - принесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Також у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров'я за межами установ виконання покарань)» авторства позафракційного нардепа Володимира Купчака.

Юлія Артамощекно,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178