У Міністерстві охорони здоров'я України відбулося засідання Комітету з конкурсних торгів, під час якого розглядалися пропозиції учасників торгів щодо закупівлі автомобілів швидкої допомоги, повідомляє прес-служба відомства.

За словами заступника голови комітету з конкурсних торгів МОЗ України Галини Довганчин, на конкурсні торги було подано 17 пропозицій за різними лотами від 8 учасників. Зараз експерти робочої групи з профільного супроводу закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги, до складу якої входять науковці, керівники станцій швидкої медичної допомоги, фахівці, які займаються експлуатацією автомобілів, розглядають ці пропозиції на відповідність медико-технічним вимогам, а комітет вивчає документацію відповідно до правил конкурсних торгів.

«Сьогодні я впевнено можу сказати, що майже щодо всіх лотів існує конкурентне середовище, якісні характеристики пропозицій відповідають європейським стандартам. Після їх розгляду й оцінки комітет прийме рішення про визначення переможців і акцепт учасників. Цю інформацію ми оприлюднимо на офіційному сайті МОЗ України та на офіційному загальнодержавному веб-порталі «Державні закупівлі», - зазначила Довганчин.

Голова робочої групи з профільного супроводу закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги Стрельников зазначив, що майже всі автомобілі, представлені в пропозиціях, відповідають вимогам Національного стандарту, а медичне устаткування, що знаходиться в салоні - сертифіковано. Аналіз якості і комплектації автомобілів медичним обладнанням показує, що учасниками торгів запропоновано обладнання від провідних світових виробників медичного обладнання.

«У «швидких» використовується дуже складне і високотехнологічне медичне обладнання, від якого залежить життя людей - і ми на цьому економити не будемо. У нас існує чітка позиція щодо закупівель медичного обладнання - воно має бути європейського, американського або японського виробництва. Нас цікавить, насамперед, якість і надійність», - констатував Стрельников.

Він також повідомив, що робоча група попередньо переглянула всі пропозиції, але для прийняття остаточного рішення вона повинна детально проаналізувати всі елементи автомобілів - шасі, обладнання і т.д. Особливо ретельно будуть опрацьовуватися пропозиції щодо автомобілів типу С (реанімобілі), які повинні укомплектовуватися специфічним дорогим медичним обладнанням і до них будуть застосовуватися жорсткі вимоги.

«Зараз ми в тендерний комітет надали експертний висновок по окремих лотах. Якщо ми будемо працювати в такому ж темпі, то через кілька днів ми надамо висновки абсолютно по всіх пропозиціях», - підсумував Стрельников.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149