Кабінет Міністрів України підтримав законопроект, яким спрощується процедура передачі нерухомого майна з державної у комунальну власність для розміщення дошкільних навчальних закладів.

Відповідний законопроект був розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України на виконання рішення Комітету з економічних реформ щодо стану виконання пріоритетних завдань модернізації соціальної сфери і соціальних ініціатив Президента України від 11 червня 2013 року.

Слід зазначити, що Президентом України в ході розширеного засідання КМУ від 27 лютого 2013 року озвучені нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист дітей. Так, у 2013-2014 роках передбачається розширити мережу дошкільних навчальних закладів за рахунок відновлення їхньої діяльності.

На сьогодні передача нерухомості, в тому числі для розміщення дошкільних навчальних закладів, здійснюється за рішенням Кабінету Міністрів України.

Схвалений урядом законопроект спрощує процедуру, встановлюючи, що передача нерухомого майна здійснюється за рішенням органів, уповноважених управляти державним майном, за погодженням з Мінфіном, Фондом державного майна, Мінекономрозвитку. При цьому органи місцевого самоврядування беруть на себе зобов'язання використовувати майно за цільовим призначенням і не передавати його у приватну власність.

«Запропоновані законопроектом зміни будуть сприяти розвитку дошкільної освіти, соціалізації дітей, їхньої повноцінної підготовки до школи, що дозволить батькам реалізувати своє право на працю», - зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107