Житель Васильківського району, який у домашніх умовах виготовляв з гранат і мін сувеніри, госпіталізований внаслідок вибуху боєприпасу.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Київській області, в міліцію надійшло повідомлення від лікаря районної лікарні про те, що в реанімаційне відділення доставлено чоловіка з забиттям обличчя, рваними ранами живота і тулуба.


 
Попередньо встановлено, що чоловік самостійно розпилював, чистив, вилучав вибухо-небезпечні речовини з гранат і мін і поширював замовникам по Україні.

 
Потерпілий пояснень надати не міг, оскільки був непритомний.

За словами батька, у той час як син перебував у своєму сараї, він почув звук, схожий на вибух. Підійшовши до сараю, побачив сина з тілесними ушкодженнями непритомним , після чого викликав швидку допомогу, але обставини отримання тілесних ушкоджень йому не відомі.

У ході огляду домоволодіння в селі Залізничний Хутір було вилучено 25 предметів, схожих на детонатори, 7 оптичних прицілів, 103 предмети, схожі на снаряди та гільзи, 2 предмета, схожі на авіаційні бомби. Також виявлено згорток газети, у якому була сипуча речовина темно-коричневого кольору, зовні схожа на тротил.

Обставини події встановлюються.

За даним фактом слідчим відділом Васильківського МВ ГУМВС України в Київській області відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, вибуховими припасами або вибуховими речовинами), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до семи років. Досудове слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170