Прем'єр-міністр України Микола Азаров оптимістично оцінює консультації, проведені керівництвом фінансово-економічного блоку уряду та Національного банку з місією Міжнародного валютного фонду.
 
Про це він заявив на заключній зустрічі з місією МВФ у вівторок, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.
 
«В цілому я оптимістично оцінюю хід ваших консультацій і думаю, що компроміс можливий, і ми в ньому зацікавлені», - сказав Азаров.
 

За словами прем'єр-міністра, Кабмін готовий продовжити співпрацю з МВФ. «Ми завжди розглядали співпрацю з МВФ як важливий елемент економічної політики. Особливо вона важлива зараз, напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС», - зазначив він.

Глава уряду підкреслив, що, незважаючи на непросту фінансово-економічну ситуацію, Україна вчасно розраховується за попередніми траншами МВФ.

Глава місії МВФ Микола Георгієв, у свою чергу, констатував, що головні цілі співпраці з Україною залишаються незмінними. «Тобто сформулювати і втілити в життя комплексний пакет заходів економічної політики, які дозволять вирішувати проблеми України, які перебувають у зовнішньоекономічній площині, а також дадуть поштовх для відновлення економічного зростання», - пояснив Георгієв.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Україні 17 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190