Співробітники Одеського обласного Управління Державної служби боротьби з економічними злочинами викрили трьох колишніх службових осіб кредитної спілки «Україна», від дій яких постраждали більше 7 тис. вкладників, повідомляє ВЗГ МВС.

Встановлено, що працюючи на посадах з 2005 по 2007 роки, вони входили до складу організованої групи, яка вчиняла розкрадання коштів об'єднання громадян.

Кожен із учасників організованої групи виконував відведену йому роль. Встановлено, що затримані з каси кредитної спілки під виглядом видачі кредитів вилучали кошти вкладників. Нестача грошових коштів по касі КС «Україна», яка виникла внаслідок розкрадання, приховувалася шляхом підробки видаткових касових ордерів.

Незважаючи на ці обставини, зазначені посадові особи, діючи умисно, всупереч вимогам Закону України «Про кредитні спілки» та попередженням Нацкомфінпослуг, продовжили діяльність спілки щодо залучення внесків на депозитні рахунки.

Своїми діями, а саме заволодінням грошовими коштами КС «Україна», посадові особи скоїли кримінальні злочини передбачені ч.5 ст.191, ч.З ст.28, ч.2 ст.366 КК України з кваліфікуючими ознаками: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах, організованою групою.

У серпні 2013 року у ході досудового слідства колишнім керівникам КС «Україна» повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень. У вересні обвинувальний акт щодо вищезазначених посадових осіб спілки для визнання підсудності направлено до Апеляційного суду Одеської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166