Радник президента Росії з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв заявляє, що штабом європейської інтеграції України є Посольство США у Києві, яке прагне відірвати Україну від Росії, щоб остання не стала «великою державою». Про це він сказав в ефірі телеканалу «Россия 24».

«Це геополітика, центр усього цього тиску перебуває за океаном. Головним штабом всієї цієї євроінтеграції (України) є американське посольство в Києві», - сказав Глазьєв.

За його словами, в Америці, «де політики керуються русофобськими тезами Бзежинського, який ще багато років тому заявив, що головне завдання американської геополітики - це відірвати Україну від Росії, оскільки в цьому випадку Росія ніколи не стане великою державою», - це ідеї холодної війни, і вони продовжують «бродити в головах американських, польських, литовських і брюссельських» політиків, повідомляє «УНІАН».

Глазьєв вважає, що вся ідеологія «Східного партнерства» збудована на залишках холодної війни і спрямована проти Росії, щоб відірвати від неї «братні народи».

При цьому Глазьєв вважає, що Угода про асоціацію між Україною і ЄС не буде підписана на саміті у Вільнюсі.

«Угода не може бути підписана, тому що вона суперечить всьому - економічним інтересам України, суперечить нашій духовно-історичній традиції, не вигідна Європі, не вигідна нам, Білорусі і Казахстану, нікому - крім навіжених політиків, які нав'язують цю лінію», - заявив Глазьєв.

Радник Путіна також упевнений, що ця угода з Євросоюзом суперечить Конституції України, оскільки Основним Законом не передбачено вступ України в наднаціональні органи.

За його словами, Європа змушує керівництво України порушувати власну Конституцію.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158