Росію турбує український газовий борг, однак тема газового боргу не пов'язана з наміром Києва підписати Угоду про асоційоване членство з Євросоюзом. Про це сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Проблема несплати за російський газ дійсно назріла і, по суті, збіглася у часі з дискусіями щодо того, які наслідки з точки зору двосторонніх торговельно-економічних відносин між Києвом і Москвою матиме підписання угоди з ЄС», - цитує Дмитра Пєскова «ИТАР-ТАСС».

Прес-секретар російського президента пояснив, що «Газпром» виявляв щодо України максимальну гнучкість, а також йшов назустріч українським партнерам. У серпні 2013 року «Газпром» закачав в українські газосховища газ авансом. Платіж за газ повинен був надійти до 1 жовтня 2013 року.

Пєсков додав, що йому не відомо, наскільки активно тема газу фігурувала в бесідах президента Росії Володимира Путіна з його українським колегою Віктором Януковичем на зустрічі у Мінську, де обговорювалися шляхи розвитку Митного союзу і Вищої Євразійської економічної ради.

Нагадаємо, «Газпром» стурбований ситуацією з оплатою постачань російського газу на Україну, досі не оплачені постачання за серпень на 882 мільйони доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126