Президент України Віктор Янукович закликав країни-учасниці Співдружності Незалежних Держав приєднатися до святкування 200-річчя з дня народження українського поета Тараса Шевченка у 2014 році, повідомляє прес-служба Глави держави.

Під час засідання Ради глав держав СНД у розширеному форматі в Мінську Янукович зазначив, що головування України в Співдружності в наступному році збігається зі «знаменною для нашої держави датою - 200-річчям з дня народження видатного сина українського народу Тараса Шевченка».

«Культурно-мистецькі заходи, присвячені творчості Тараса Шевченка, традиційно викликають великий інтерес у населення і широко відзначаються в країнах Співдружності, де з великою повагою і шаною ставляться до пам'яті Великого Кобзаря», - сказав Янукович.

За його словами, враховуючи, що життєвий шлях і творча доля Великого Кобзаря тісно пов'язані з багатьма державами Співдружності, Україна очікує дієвої підтримки в організації та проведенні ювілейних заходів у державах СНД.

У зв'язку з цим Президент також відмітив доцільність проведення в Україні Форуму інтелігенції, присвяченого пам'яті Кобзаря. «Логічним вважаємо проведення в Україні Дев'ятого Форуму наукової та творчої інтелігенції держав - учасників СНД, присвятивши його пам'яті і творчості Тараса Шевченка», - сказав Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна сподівається, що 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка буде святкуватися на міжнародному рівні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284