Президент Литви Даля Грібаускайте зазначає, що Україна має бути в Європі. Про це вона заявила у кулуарах саміту ЄС у Брюсселі.

Говорячи про процес розширення ЄС, литовський лідер провела паралелі між своєю країною, яка приєдналася до ЄС у 2004 році, і Україною, яка хоче підписати Угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада.

«Я думаю, що як у свій час у випадку з Литвою, Україна географічно розташована у Європі. І вона повинна бути в Європі і політично», - підкреслила Грібаускайте, повідомляє «УНІАН».

«І ми - Європейський Союз - як відкрита сім'я, як європейська сім'я, чекаємо всіх інших, хто належить до Європи. Ми очікуємо їх у нашій сім'ї», - сказала президент Литви, додавши, що «Україна, поза сумнівом, і історично, і культурно є європейською країною».

Нагадаємо, Литва як головуюча в ЄС повинна доповідати про підготовку до Вільнюського саміту завтра вранці на засіданні Європейської ради на вищому рівні. Це засідання розпочнеться об 11 годині за Києвом.

Напередодні у Страсбурзі Європейський парламент надав мандат Єврокомісії на підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі за умови виконання Києвом усіх необхідних вимог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154