Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков вручив диплом директору Одеського зоопарку Ігорю Бє лякову. Згідно з ним, Одеський зоопарк у 2013 році визнаний кращим в Україні.

«Наш зоопарк далекий від досконалості, але у нас був дуже вдалий рік, ми отримали велике розмноження. В цьому році у нас представлено вже 37 видів, є унікальні леопарди, зебри, мунтжаки. В цьому році ми вперше отримали потомство скунсів і мунтжакыв - це такі маленькі олені», - розповів «Сегодня» директор зоопарку Ігор Бєляков.

 
 
За словами директора зоопарку, сесія Одеської міськради нещодавно затвердила програму розвитку зоопарку до 2022 року, в результаті реалізації якої Одеса отримає повністю новий зоопарк. Отримання диплома «Найкращий зоопарк-2013» - це підсумки реалізації перших етапів програми.

«В цьому році нас прийняли в Євроазіатсь ку регіональну асоціацію зоопарків та акваріумів», - продовжує Бєляков.

Нагадаємо, в асоціацію вже входить кілька зоопарків інших українських міст: Київ, Харків, Бердянськ, Миколаїв. Крім того, Одеський зоопарк єдиний в Україні розводить хижих птахів.

«Ми майже відновили популяцію пугачів, їм чіпляють спеціальні електронні датчики, які дозволяють стежити за переміщенням птиці», - розповів про здобутки директор зоопарку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222