Опозиція внесла до Верховної Ради проект закону про заборону вибіркового правосуддя.

Відповідний законопроект №3479 від 24.10.2013 «Про заборону вибіркового правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами», ініційований головами опоизициооных фракцій Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком та Олегом Тягнибоком, опублікований на офіційному сайті парламенту.

Завданням цього законопроекту є закріплення на законодавчому рівні заборони політичних репресій та усунення перешкод для укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Згідно з пояснювальною запискою, пропонується виконати одну із ключових вимог ЄС - звільнити від подальших політичних репресій Юлію Тимошенко шляхом застосування до неї повної індивідуальної амністії, направлення на лікування у лікувальні установи країн Європейського Союзу, завдяки чому процес усунення перешкод для укладення Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом буде завершено.

На думку парламентаріїв, прийняття даного проекту закону забезпечить укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом під час Вільнюського саміту ініціативи ЄС «Східне партнерство» в листопаді 2013 року, і її подальшу імплементацію, а також реалізацію домовленостей, досягнутих у ході 16-го саміту «Україна - Європейський Союз».

Крім того, зазначений законопроект дозволить у подальшому не допускати випадків вибіркового правосуддя до громадян України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162