Українка і молдаванин засуджені за спробу нелегально переправити за кордон інваліда для жебрацтва, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Прокуратура підтримала державне обвинувачення у судовому розгляді справи стосовно двох зловмисників, які намагалися незаконно переправити українського інваліда у Російську Федерацію.

Встановлено, що незаконну угоду організували 42-річна українка і 51-річний громадянин Молдови. Зі своєю жертвою зловмисники познайомилися на одному із залізничних вокзалів у Кривому Розі. Дізнавшись, що у людини немає ні документів, ні роботи, ні житла, спільники вирішили переправити бідолаху, у якого до того ж нема руки, у сусідню державу з метою жебрацтва.

У ході спецоперації столичної прокуратури і СБУ зловмисники були затримані на території прикордонного містечка Мілове Луганської області при спробі нелегально перевезти інваліда за кордон повз контрольно-пропускний пункт.

Вироком місцевого суду обидва фігуранти справи визнані винними в організації нелегального переправлення через державний кордон (ч.2 ст.332 КК України). За рішенням суду громадянка України отримала 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки, а її спільник - 4,5 роки в'язниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

106