У Черкасах 23 жовтня о 23:45 в оперативно-координаційний центр Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Черкаській області надійшло повідомлення про займання на території виробничого підприємства «Черкаська теплоелектроцентраль» трансформаторної підстанції 110/6 кВ. Про це повідомляє управління ДержНС в області.

Як з'ясували рятувальники, які прибули на місце, виникла розгерметизація, витік та загорання мастила у межах підстанції.

Після того як об'єкт знеструмили, пожежні пінними атаками ліквідували вогонь на площі близько 100 кв. м. В 00:42 пожежу вдалося локалізувати, о 01: 15 - повністю ліквідувати.

При цьому пожежники запобігли поширенню вогню на головний машинний зал ТЕЦ, а також на поряд розташовані трансформатори. Для ліквідації пожежі в цілому було залучено 52 рятувальника і 11 одиниць пожежної та спеціальної техніки.

Технологічний і виробничий процес підприємства не змінився. На час події був задіяний резервний трансформатор. Життєзабезпечення об'єктів обласного центру не порушено, постраждалих немає. Причина пожежі встановлюється.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249