Кабінет Міністрів України забезпечить стабільний екологічний стан Криму. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на IV Міжнародному чорноморському економічному форумі 24 жовтня 2013 року в Ялті.

«Ми приділяли і будемо приділяти увагу, насамперед, розвитку інфраструктури Криму: дорогам, якісно му водопостачанню , чистому повітрю. Ми забезпечимо стабільну економічну ситуацію на багато років вперед», - запевнив Азаров.

При цьому він підкреслив, що Крим залишиться рекреаційною зоною України. Уряд буде створювати умови, зокрема, на основі державно-приватного партнерства, для будівництва сучасних готелів.

«Нам необхідно ще багато чого зробити, щоб Крим перетворився на реальний курортний центр зразка таких, які є у Туреччині, Болгарії, на Кіпрі», - сказав прем'єр-міністр.

Він зазначив, що для цього держава виділяє значні ресурси. Зокрема, за його словами, повністю вирішено питання електропостачання півострова. Крім того, уряд вирішує питання газопостачання Криму.

Значна увага також приділяється очищенню стічних вод. «Ми доб'ємося того, що у Чорне море не буде потрапляти неочищена вода», - сказав він.

Азаров підкреслив, що уряд значну увагу приділятиме розвитку морських торговельних портів Автономної Республіки Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132