Строк давності щодо злочинів, які інкримінують колишньо му народному депутату України Ігорю Маркову, становить 10 років, повідомляє У правління зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.

«Стаття 12 (Класифікація злочинів) Кримінального кодексу України відносить злочин, за вчинення якого затриманий екс-нардеп, до категорії тяжких», - пояснили у відомстві.

У відповідності зі статтею 49 (Звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності) Кримінального кодексу України, строк давності за вчинення цього злочину 10 років.

Нагадаємо, Марков був затриманий 22 жовтня під час допиту у будівлі Одеського обласного управління внутрішніх справ.

За даними Управління зв'язків з громадськістю МВС України, йому інкримінують організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі. У міліції нагадали, що мова йде про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо у самому побитті пікетувальників.

Печерський районний суд Києва обрав для колишнього народного депутата України Ігоря Маркова запобіжний захід у вигляді арешту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164