Заборгованість державного бюджету перед підприємствами теплокомуненерго буде погашатися казначейськими векселями, передає кореспондент ForUm'у.

За ухвалення відповідного проекту закону «Про внесення змін до ст.22 закону України «Про держбюджет на 2013 рік» щодо реструктуризації фактичної бюджетної заборгованості шляхом видачі фінансових казначейських векселів» у цілому проголосували 237 депутатів.

Так, передбачається забезпечити в повному обсязі видатки на фінансування субвенцій із держбюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості щодо різниці у тарифах за рахунок реальних джерел фінансування. Зокрема, надати Кабміну право видавати казначейські векселі встановлених ним об'ємом терміном обігу до 5 років з дохідністю 5%.

Як зазначив у своєму виступі голова бюджетного комітету Євген Геллер, станом на 1 жовтня заборгованість держбюджету перед місцевими бюджетами щодо різниці у тарифах на послуги центрального водопостачання та водовідведення для населення склала 8,2 млрд грн, а на теплову енергію - 10,6 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162