Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон заявила, що Вільнюський саміт «Східного партнерства» має відкрити новий розділ у відносинах ЄС з країнами-партнерами.

На прес-конференції після засідання Європейської ради на рівні міністрів закордонних справ країн ЄС, яка не дала остаточного «зеленого світла» підписанню Угоди про асоціацію та угоди про зону вільної торгівлі з Україною, Ештон сказала, що все таки сподівається на «святкування» у Вільнюсі 28-29 листопада, повідомляє «УНІАН».

«Немає сумнівів у нашому бажанні зробити Вільнюський саміт успішним. І всі зусилля додаються для того, щоб зміцнити відносини з країнами «Східного партнерства» - як індивідуально, так і з групою в цілому», - сказала Ештон. «Саміт у Вільнюсі повинен відкрити новий розділ у наших відносинах», - підкреслила вона.

«Ми обговорили той прогрес, якого досягла Україна... і те, як наші відносини будуть розвиватися у Вільнюс і після Вільнюса», - сказала вона.

«Ми чітко сказали, що повинна зробити Україна, щоб ми у Вільнюсі просунулися вперед. І тут цілий пакет питань. І я провела багато розмов і зі спікером парламенту, і з міністрами, щоб пояснити, чого ми повинні досягти», - сказала Ештон. «Сподіваюся, що ми приїдемо у Вільнюс і зможемо відсвяткувати...», - додала вона.

Відповідаючи на запитання, чи буде достатньо відправити Тимошенко на лікування в Німеччину, щоб зняти тему вибіркового застосування правосуддя, Ештон сказала, що питання тут не лише у проблемі Тимошенко, а в більш широкому застосуванні вибіркового правосуддя в Україні».

«І ми постійно говоримо, які кроки мають бути зроблені. Але зараз проходить низка дискусій на цю тему», - додала вона.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

508