Джерело в силових структурах Дагестану заявило, що смертницею, яка підірвала себе в волгоградському автобусі, могла бути Наїда Афіялова (за іншими даними - Асіялова) - дружина бойовика «махачкалінського» бандитського угруповання Дмитра Соколова, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Вони вчилися разом в одному з московських вузів, де дівчина завербувала Соколова, і він, покинувши все, поїхав у Дагестан і приєднався до бойовиків», - розповів представник силових структур Дагестану.

Відомості про особу смертниці підтверджує і Слідчий комітет. У повідомленні СК прізвище жінки звучить як Асіялова. «Ця жінка зайшла в автобус на одній із зупинок, і майже відразу після цього пролунав вибух. Це підтверджує в тому числі і пасажирка рейсу, яка вижила після вибуху», - розповів РІА «Новости» офіційний представник СК Володимир Маркін.

За словами джерела «Інтерфаксу» в поліції, неподалік від місця вибуху знайшли документи на ім'я Наїди Асіялової.

За даними «Lifenews», на тілі смертниці були закріплені тротилові шашки, дві гранати і вражаючі елементи - шурупи і стружка. Раніше повідомлялося, що на місці знайшли фрагменти вибуху гранати, а також ще одну гранату, яка не вибухнула. Її знешкодили сапери, передає «Lenta.ru».

На дагестанських сайтах ім'я чоловіка Асіялової Дмитра Соколова, 1992 року народження, фігурує в списках учасників незаконних збройних формувань. Ісламське ім'я Соколова - Абдулжабар, псевдо - «Жираф».

Нагадаємо, унаслідок вибуху в пасажирському автобусі у Волгограді загинули не менше п'яти осіб (МНС і поліція раніше повідомляли про шістьох загиблих). 28 осіб госпіталізовані, причому 27 з них знаходяться у важкому стані і не транспортабельні. Вісім постраждалих перебувають у вкрай важкому стані, уточнюється в повідомленні Слідчого комітету.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393