Херсонські міліціонери за допомогою громадян затримали чоловіка, який відбирав денну виручку у водіїв маршруток.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю облуправління МВС України, протягом кількох тижнів у місті сталося 5 крадіжок денної виручки в маршрутках і близько 10 фактів грабежів, де жертвами були водії маршрутних автобусів.

«Всі злочини відбувалися ввечері на кінцевих зупинках. Коли водії виходили з автобусів попити кави, зловмисник проникав у салон і забирав гроші (від 600 до тисячі гривень). В інших випадках невідомий заходив у маршрутку як пасажир, а потім відбирав гроші і втікав», - повідомили в міліції.

Остання жертва-водій добре запам'ятав прикмети невідомого, який забрав у нього 600 гривень.

Працівники Комсомольського райвідділу міліції склали фоторобот зловмисника, роздали водіям громадського транспорту, розмістили на зупинках і в магазинах. «Громадяни не залишилися байдужими. Помітивши біля зупинки злодія, вони відразу ж повідомили правоохоронцям, завдяки чому зловмисника затримали», - зазначили в МВС.

Злодієм виявився 30-річний наркозалежний місцевий житель, який притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Всі жертви його впізнали.

Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка) та ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (Грабіж). Чоловікові загрожує до 6 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171