Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов обговорив співпрацю між Україною і ЄС під час зустрічі з членом Європейської комісії з питань оподаткування, Митного союзу, статистики, аудиту і боротьби з шахрайством Альгірдасом Шеметою, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

Сторони, зокрема, торкнулися не тільки політичних питань, але і детально зупинилися на питаннях економічного співробітництва, боротьби з шахрайством і контрабандою тютюнових виробів, спільних дій у митній і податковій сфері.

«Зустріч була дуже цікавою та корисною. Колеги з ЄС ставляться до нас з розумінням, чують наші проблеми, допомагають з досвідом. Це була хороша розмова, і я сподіваюся, що ми стали ще ближче один до одного. Ми повинні вирішувати багато важливих питань, а з допомогою таких друзів, які зараз допомагають нам, робити це буде набагато легше», - заявив Арбузов.

У свою чергу Шемета зазначив, що сторони домовилися про призначення відповідальних осіб, які мають розробити відповідний план дій у визначених сферах. Його впровадження дозволить забезпечити належну роботу по боротьбі з податковим шахрайством і укриттям від сплати податків.

«Наша сьогоднішня зустріч з першим віце-прем'єр-міністром була дуже позитивною та перспективною, тому я з нетерпінням чекаю продовження нашої взаємної роботи», - підкреслив Шемета.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147