Україна має намір усунути всі перешкоди на шляху до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час зустрічі з Єврокомісаром з питань торгівлі Карелом Де Гухтом у Брюсселі, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

«Укладення Угоди про асоціацію з ЄС стане каталізатором подальшого проведення широкомасштабних реформ, посилення демократичного розвитку і верховенства права. Україна бере на себе безпрецедентний обсяг зобов'язань. І ми активно готуємося до їх виконання», - заявив Арбузов.

«Ми усвідомлюємо той великий обсяг роботи, який повинен бути зроблений, і сподіваємося на підтримку ЄС і в рамках програм технічної допомоги, і в рамках фінансових програм сприяння розвитку окремих галузей економіки», - зазначив перший віце-прем'єр.

Також Арбузов повідомив про те, що сьогодні прем'єр-міністр України підписав Стратегію розвитку системи управління державними фінансами - документ, з яким ЄС пов'язує подальшу співпрацю з Україною у фінансовій сфері. І висловив надію на отримання в недалекому майбутньому державою чергових траншів програм секторальної бюджетної підтримки.

«В умовах низьких темпів розвитку світової економіки Уряд працює насамперед над пошуком внутрішніх стимулів для пожвавлення економіки України. Ведеться системна робота щодо лібералізації податкової та митної систем, дерегуляції ведення бізнесу, підвищення енергоефективності, подолання енергетичної залежності. Ми робимо ставку на розвиток малого та середнього бізнесу, що формує, як нам добре відомо, у країнах Західної Європи в середньому до 80% ВВП», - додав Арбузов.

Також уряд працює над подальшим поліпшенням інвестклімату і пов'язує його зі створенням поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС. Адже тоді будуть запроваджені європейські норми і стандарти, зняті торгові бар'єри, розширено ринки експорту товарів і послуг, збільшений імпорт інноваційних технологій і багато іншого.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Остаточне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною буде прийнято 18 листопада, а дискусія з цього питання відбудеться на засіданні Ради ЄС 21 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186