Екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко краще пройти курс лікування в українських медичних установах. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив голова Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ) Олександр Лісіцков.

За його словами, в Україні достатньо фахівців, які можуть успішно лікувати різні недуги. «Клініки прекрасно обладнані. Всі ми користуємося послугами наших медиків і ходимо в наші оздоровниці, і, звичайно, поправляємо здоров'я, що і всім рекомендую робити у рідній Україні», - сказав він.

Він підкреслив, що засуджені отримують медичну допомогу безкоштовно, однак у виправних установах не вистачає медикаментів. «Тоді родичі докуповують препарати самостійно, тим самим піднімаючи вітчизняну економіку», - зазначив голова ДПтСУ.

Він додав, що Тимошенко перебуває в повному здоров'ї і її стан стабільний. «Відправити її на лікування за кордон неможливо без відповідного законодавчого акту», - сказав Лісіцков.

Як раніше повідомляв ForUm , Президент України Віктор Янукович заявив, що українська сторона шукає шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає можливим розробити закон, який дозволяв би направити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко на лікування за кордон.

Міністр юстиції України Олена Лукаш заявила, що на сьогоднішній день немає правових підстав для помилування Президентом екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181