Українські дипломати в Москві в найближчим часом мають намір зустрітися з керівництвом Генеральної прокуратури Росії для вирішення питання про повернення в Україну українського рибака, який постраждав унаслідок інциденту в Азовському морі.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Найближчим часом має відбутися зустріч дипломатів з нашого посольства в Москві з керівництвом Генеральної прокуратури Росії з метою з'ясування реакції на лист Генеральної прокуратури України щодо вирішення питання про можливість повернення Олександра Федоровича в Україну та передачу кримінального провадження у цій справі в Україну», - сказав Перебийніс, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що Федорович продовжує перебувати під підпискою про невиїзд.

За словами спікера, генеральне консульство України в Ростові-на-Дону продовжує вживати як політико-дипломатичні, так і юридичні заходи з метою зміни громадянину України запобіжного заходу свободи.

Перебийніс повідомив, що українські консули спільно з адвокатами за час перебування Федоровича під вартою направили в російські правоохоронні органи більш 30 клопотань і звернень, провели близько 70 зустрічей з представниками органів влади Російської Федерації.

Як повідомляв ForUm , 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

У результаті четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого рибака Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

У РФ розслідується кримінальна справа проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже пред'явили звинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152