Відмова від висунення будь-кого із лідерів опозиції у президентській кампанії загрожує перенесенням електорату до єдиного кандидата. Таку думку у ході круглого столу «Чи здатна опозиція висунути єдиного кандидата на виборах 2015 року» висловили політологи.

«Питання навіть не в тому, чи зможе опозиція домовитися про єдиного кандидата, що саме по собі малоймовірне. Сьогодні сумнівно, що від самої «Батьківщини» піде один кандидат у Президенти. У фракції внутрішньополітична боротьба, різні тенденції, - висловив думку директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко. - Навіть якщо допустити фантастичний сценарій опозицією про висунення єдиного кандидата, не факт, що він буде легітимізований. Завжди знайдеться якась група, яка піддасть сумніву коло людей, які висунули його. Не дивно, що вже зараз виникають питання про якісь праймеріз. Схоже, що все це знову загрузне у внутрішніх розбірках і ні чого не приведе».

Згоден з тим, що фракція «Батьківщина» може висунути кількох кандидатів, політолог Володимир Цибулько.

«Я підтримую думку, що в самій «Батьківщині» як мінімум існують два або три кандидати у Президенти. Зрозуміло, що в «Удару» і «Свободи» після лідера нікого немає, фігури Кличка і Тягнибока безальтернативні. Але у «Батьківщині» ситуація інша», - зауважив він.

У свою чергу, експерт висловив переконаність, що відмова від висунення будь-кого із лідерів опозиції у президентській кампанії загрожує перенесенням електорату до єдиного кандидата.

«Ніхто собі цього не дозволить, адже цей електорат більше не повернеться», - підкреслив політолог.

Крім того, Цибулько зазначив, що у своїй президентській кампанії лідери опозиції не зможуть присвоювати собі євроінтеграційні заслуги.

«Регіоналам вдалося побудувати структуру, яка незалежно від емоційних обставин голосує за неї. Тому ми маємо, по суті, унікальний випадок, коли опозиція, маючи євроінтеграційну фішку як політтехнологію, не те що не зуміла перетворити її собі у додаткові голоси, але і програла її Януковичу. Тим самим він обезголовив опозицію», - зауважив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176