Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляє, що Угода про асоціацію з Україною не укладається за рахунок Росії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході круглого столу в Києві.

«Не варто думати, що спроби Російської Федерації тиснути на Україну через євроінтеграцію будуть переважати у рішенні. Головним буде виконання Україною всіх поставлених завдань. Угода не приймалась за рахунок ущемлення інтересів. - Ред.) Росії», - зазначив він.

За його словами, РФ отримає переваги від підписання Україною Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі.

«Росія отримає великі переваги від інтеграції країн «Східного партнерства» в європейську економіку. Угода повинна зробити великий внесок у більш довгостроковій перспективі для створення спільного економічного простору, як ми говоримо - від Лісабона до Владивостока на основі правил СОТ», - підсумував в ін.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Російська сторона раніше заявляла, що у разі підписання Асоціації з ЄС Митному союзу доведеться вжити захисних заходів .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179