Приєднання України до Зони вільної торгівлі з ЄС хоч і несе ризики для економіки України, але вигідне для нашої держави.

Про це, як передає корреспондент ForU m'у, у ході круглого столу заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Глибока та всеосяжна зона вільної торгівлі створить унікальну можливість для прискорення модернізації української економіки, поліпшить її інвестиційну привабливість, підвищить конкурентоспроможність вітчизняних виробників не тільки на ринку Європи, а і на ринках третіх країн», - наголосив прем'єр.

Азаров закликав скористатися цими можливостями. «Чи є на цьому шляху ризики? Безумовно, є. І ми їх знаємо. І ніхто не каже, що перетворення, насамперед, економічні, будуть простими», - зазначив він.

Прем'єр підкреслив, що Україна, приєднуючись до ЗВТ з ЄС, ставить перед собою амбітні завдання. Зокрема, для імплементації тих норм і стандартів потрібно багато роботи і значні інвестиції. «Це повинно бути нашим головним завданням на наступні роки», - резюмував глава уряду.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135