У харківському метрополітені почали встановлювати реверсивні турнікети. Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Модернізація почалася зі станції «Центральний ринок».

За словами заступника генерального директора з експлуатації КП «Харківський метрополітен» Владислава Теренк а , такий турнікет пропускає пасажирів як на вхід, так і на вихід. Крім того, він приймає всі види оплати: соціальні картки, електронні абонементи, разові квитки.

«Якщо йде наплив пасажирів на станцію, велика частина турнікетів включається на вхід, ввечері - на вихід. Усіма турнікетами керує диспетчер з автоматизованого робочого місця, нові пропускні автомати введені в локальну мережу метрополітену», - повідомив він.


 
За його інформацією, коли автомат працює на вхід, його передня панель освітлюється синім кольором, запрошуючи оплатити проїзд і пройти через турнікет. Якщо автомат працює на вихід, передня панель неактивна і не може приймати жоден засіб оплати. На задній панелі, зверненої до залу станції, в цей момент горить зелена стрілка, і пасажири можуть проходити через турнікет.

Теренко пояснив, що встановлення нових автоматичних контрольних пунктів (АКП) пов'язане зі специфікою низки станцій харківського метро: вранці звідти їдуть на роботу і навчання жителі спальних районів і найближчого передмістя, а ввечері цей же пасажиропотік рухається у зворотному напрямку.

До кінця року, зазначив представник метрополітену, обидва вестибюля станції «Центральний ринок» будуть обладнані новими турнікетами. Наступного року роботи будуть продовжені на інших станціях з великим пасажиропотоком.

Заступник директора метрополітену підкреслив, що нові АКП розроблені і виготовлені в Харкові, аналогів в Україні їм поки немає. Пропускна здатність нових автоматів на 35-40% вище, ніж у турнікетів старого зразка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312