В Україну повернулася із США старовинна бандура. У п'ятницю, 11 жовтня, у київському Музеї культурної спадщини відбудеться її презентація та урочиста передача на зберігання в музей, повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

«З ініціативи Міністерства культури України та Музею історії міста Києва 11 жовтня у приміщенні Музею культурної спадщини відбудеться презентація старовинної бандури та урочиста передача її на зберігання в музей. Під час заходу буде підписано акт прийому-передачі музичного інструменту між Службою зовнішньої розвідки України та Музеєм історії міста Києва», - йдеться у повідомленні.

Старовинна бандура зберігалася у родині Булавицьких у США і належала художнику-імпресіоністу українського походження Олексі Булавицькому (1916-2001). Однак у цьому році вдова художника Ніна Булавицька виявила бажання подарувати інструмент Музею культурної спадщини (філії Музею історії міста Києва) через те, що у цьому музеї перебувають на постійному зберіганні картини чоловіка і колекція її писанок.

Акт прийому-передачі бандури підпишуть голова Служби зовнішньої розвідки Григорій Ілляшов і генеральний директор Музею історії міста Києва Лариса Булавіна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237